Je hoeft geen veganist te zijn om van dit vegan charcuteriebord te houden!
Ik heb laatst een heleboel hele mooie producten van de boerenmarkt gehaald. En we gingen naar het huis van een vriend, dus ik maakte een groenteschotel om mee te nemen, samen met een paar verschillende soorten hummus. Het was makkelijk te maken en heerlijk. Maar het belangrijkste was dat ik me achteraf realiseerde dat het helemaal veganistisch was.
Dit maakt dit een geweldig gerecht voor feestjes omdat iedereen ze kan eten.
Veganistisch Charcuteriebord
Hier is de volledige lijst met groenten die ik heb gebruikt voor mijn vegetarische schotel. Je kunt alle groenten gebruiken die je lekker vindt, maar ik dacht dat deze lijst nuttig zou kunnen zijn, als je boodschappen gaat doen of naar de boerenmarkt gaat…
- watermeloen radijsjes
- regenboog wortelen
- komkommers
- selderij
- pepers (ik gebruikte candy cane rode pepers)
- atomaire druiventomaten (alle kleine tomaten zullen werken)
Je kunt je eigen zelfgemaakte hummus, dip, enz. maken – of gewoon iets kopen dat in de winkel is gekocht om het je gemakkelijk te maken. Hoe dan ook, je hebt een mooi om naar te kijken EN een goed smakend voorgerecht waar mensen het hele feest van kunnen smullen.
Meer Hummus Board-ideeën
Ik heb een paar jaar geleden een aantal recepten voor zomerse salades gemaakt en het enige recept dat nog steeds consequent in mijn top drie staat van dingen die mensen van Paper and Stitch pinnen, is dit hummusbord.
DUS, als u op zoek bent naar een andere optie, is dat ook een goede. Het is echt mooi voor een feestje en nog belangrijker, makkelijk te maken.
Meer Vegan Charcuterie Board Ideeën
Ik bleef bij verse boerderijgroenten voor dit bord, maar er zijn tal van veganistische opties voor snacktrays zoals deze. Hier zijn nog enkele ideeën voor dingen die je kunt toevoegen aan een veganistisch charcuteriebord dat net zo lekker zou zijn…
- geroosterde / geroosterde kikkererwten
- olijven (gemarineerd of kalamata)
- peperoncini
- artisjokharten
- erwtjes
- noten (amandelen, cashewnoten, pecannoten, macadamianoten)
- gedroogde vruchten (kersen, rozijnen, abrikozen, veenbessen)
- veganistische kazen
- fruit (appels, bessen, druiven, perziken, nectarines, peren, clementines, enz.)
- brood
- crackers
Veganistisch Charcuteriebord
Ik heb laatst een heleboel hele mooie producten van de boerenmarkt gehaald. En we gingen naar het huis van een vriend, dus ik maakte een vegetarische schotel / charcuteriebord om mee te nemen, samen met een paar verschillende soorten hummus. Het was makkelijk te maken en heerlijk. Maar het belangrijkste was dat ik me achteraf realiseerde dat het helemaal veganistisch was.
Porties: 6
- watermeloen radijsjes
- regenboog wortelen
- komkommers
- selderij
- paprika’s Ik gebruikte candy cane rode pepers
- atomaire druiventomaten alle kleine tomaten zullen werken
- hummus Ik gebruikte zongedroogde tomatenhummus en spinaziehummus
- Was alle groenten grondig.
- Schil de wortelen en komkommers (indien gewenst). Snijd de ruwe uiteinden van de bleekselderij.
- Snijd de tomaten doormidden, snijd de stengels bleekselderij en wortelen in stukken van 2 – 4 inch, snijd de paprika’s in lange dunne reepjes en snijd komkommers en radijsjes in dunne plakjes. Zet alle groenten in de koelkast tot je klaar bent om de schotel te maken / te maken.
- Voeg hummus toe aan kleine tot middelgrote kommen en plaats in een grote schaal of houten plank. Voeg gesneden groenten rondom de hummuskommen toe in verschillende stapels / secties.
Je kunt je eigen zelfgemaakte hummus, dip, enz. maken – of gewoon iets kopen dat in de winkel is gekocht om het je gemakkelijk te maken. Hoe dan ook, je hebt een mooi om naar te kijken EN een goed smakend voorgerecht waar mensen het hele feest van kunnen smullen.
Zou jij deze groenteschotel / hummusplank meenemen naar een feestje? Wat voor dingen zet je normaal gesproken graag op een charcuteriebord?